Lomi Lomi

De oorsprong van de lomi lomi massage bevindt zich in het exotische Hawaii. Lomi lomi massages worden al eeuwenlang uitgevoerd door verschillende Hawaiiaanse generaties. 'Lomi' betekent vrij vertaald gewoon 'massage' in het Hawaïaans. Er wordt gezegd dat deze massage een positief effect heeft op het fysieke-, emotionele- en spirituele lichaam.

Deze rustige ritmische massage wordt gecombineerd met specifieke ademhalingsoefeningen en bepaalde rituelen. De massage heeft op ieder individu een ander effect, dit kan gaan van diepe ontspanning tot inzichten, intense emoties die loskomen of zelfs een spirituele ervaring.

Een Lomi lomi massage is gericht op ontspanning en genezing van het hele lichaam. Tijdens de massage wordt het volledige lichaam gemasseerd met lange vloeiende bewegingen afwisselend met traditionele technieken. Er wordt overvloedig massageolie gebruikt voor onder en op het lichaam, daardoor kan er ook onder het lichaam gemasseerd worden en gebruik gemaakt worden van het gewicht van het lichaam. 

De masseuse werkt veel met het zachte deel van de onderarmen, de ellebogen en handen.

De lange vloeiende bewegingen zijn heel belangrijk bij een lomi lomi massage. De bewegingen weerspiegelen namelijk de ritmes van de natuur en dan voornamelijk de krachtige oceaangolven.

Een lomi lomi massage is een intieme massage (zonder seksuele handelingen) en wordt daarom niet zomaar gegeven aan een klant. Vaak worden deze massages gegeven aan klanten die de masseur goed kent. De massageruimte, ook wel heilige tempel genoemd, is een veilige omgeving om je kwetsbaar open te stellen en jezelf over te geven aan de handen van de masseur. 

Dresscode:
De klant heeft bij deze massage geen onderbroek aan.
En ligt volkomen naakt behalve dat er een lichtgewicht doek opgevouwen op de intieme zone ligt. Ben je hier niet comfortabel mee?
Doe dan een string aan of een onderbroek die onder de olie mag komen. Waarschijnlijk is de olie er moeilijk uit te krijgen, houd daar rekening mee. 
De masseuse heeft gewoon haar volledige massage outfit aan en werkt niet met bloot vanuit haar kant. 

Belangrijk: 
Voordat je een Lomi lomi massage kan ontvangen bij Massagepraktijk Jithapon is de voorwaarde dat je al eens eerder een gewone ontspanningsmassage hebt afgenomen in deze massagepraktijk. 
Dit om een wederzijds vertrouwen te ervaren tijdens de Lomi lomi massage. 

Ook is het belangrijk om seksueel misbruik en dergelijke trauma's te melden voorafgaande bij het maken van een afspraak.
Het zou kunnen dat er bij dergelijke trauma's de masseuse voor een veiligere weg kiest, en een andere massagevorm passender is.
Of in unieke gevallen je doorverwijst naar een massagetherapeut in de buurt.